Koning opent nieuwe rechtbank in BredaSluiting jeugdzorginstelling LievenshoveStrafrechtadvocaten worden steeds belangrijkerDekker overweegt drastische hervorming rechtsbijstandBredanaars beschuldigd van afpersing, vrouwenhandel en filmen minderjarig meisjeMegazaak tegen gokmiljonairs gestartVerdachten in zaak Lou Herst onder voorwaarden vrijgelatenMinder jongeren in justitiële jeugdinrichtingOpname psychiatrisch ziekenhuis na brandstichtingOpa vrijgesproken van misbruik

mr. N. (Nicola) van Vliet

n_van_vlietNicola is in 2003 afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. In 2008 heeft Nicola samen met haar tweelingzus mevrouw mr. A. (Alina) van Vliet het kantoor opgericht.

Na haar beëdiging heeft Nicola ruim vier jaar gewerkt bij een middelgroot kantoor in de randstad en een klein kantoor in Tilburg in zowel de civiele praktijk als de strafrechtpraktijk.

Nicola verzorgt een correcte en doortastende afwikkeling van haar zaken en combineert dat met bijzondere aandacht voor de vertrouwensband met haar cliënten. Zij schakelt snel tussen menselijke, zakelijke en juridische aspecten en weet dit te vertalen naar een daadkrachtige aanpak.

Nicola staat verdachten bij in uiteenlopende (en complexe) strafzaken zoals levens- en overige geweldsdelicten (moord, doodslag, mishandeling), vermogensdelicten (diefstal, inbraken, plofkraken, overvallen), witwassen en drugs(gerelateerde)delicten. De verdachten die Nicola in strafzaken bijstaat kunnen zowel meerderjarig als minderjarig zijn.

Naast haar werk in strafzaken verleent Nicola ook rechtsbijstand aan ouders van minderjarigen en minderjarigen zelf die uit huis worden geplaatst of onder toezicht worden gesteld. Verder verleent zij specialistische bijstand in familiezaken (waaronder erkenning, gezag- en omgangskwesties).

In oktober 2014 heeft Nicola de Opleiding bij het Willem Pompe Instituut afgerond en daardoor is zij lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA).

Expertise

Algemeen strafrecht, jeugd(straf)recht en familierecht.

Lidmaatschappen

Nicola van Vliet is onder andere aangesloten bij:

Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA); en

Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA).

Blog #mr. N. (Nicola) van Vliet

Nominatie voor beste vrouwelijke strafrechtadvocaat Noord-Brabant 2017

#Strafrecht

Met trots kunnen wij zeggen dat Nicola van Vliet wederom dit jaar door journalisten en strafrechtadvocaten samen met twee anderen vrouwelijke strafrechtadvocaten is genomineerd voor beste vrouwelijke strafrechtadvocaat van Noord-Brabant (2017).   Beste Advocaat van Noord-Brabant 2017 Lees meer

Meer blogposts