Koning opent nieuwe rechtbank in BredaSluiting jeugdzorginstelling LievenshoveStrafrechtadvocaten worden steeds belangrijkerDekker overweegt drastische hervorming rechtsbijstandBredanaars beschuldigd van afpersing, vrouwenhandel en filmen minderjarig meisjeMegazaak tegen gokmiljonairs gestartVerdachten in zaak Lou Herst onder voorwaarden vrijgelatenMinder jongeren in justitiële jeugdinrichtingOpname psychiatrisch ziekenhuis na brandstichtingOpa vrijgesproken van misbruik

mr. A. (Alina) van Vliet

Alina heeft in 2005 met genoegen haar studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Tilburg (richting privaatrecht) voltooid. Alina is net als haar tweelingzus mevrouw mr. Nicola van Vliet als oprichter vanaf het eerste uur verbonden aan het kantoor.

Na haar beëdiging heeft Alina ruim vijf jaar gewerkt bij een klein kantoor in de Randstad, alwaar zij in brede zin ervaring heeft opgedaan in zowel het personen- en familierecht als het strafrecht.

Alina richt zich op alle onderdelen van het personen- en familierecht waarbij zij de belangen behartigt van particulieren en ondernemers in echtscheidingen, maar ook adviseert en procedeert in relationele kwesties (zoals gezag en omgang), alimentatie en verbreking samenwoning. Voorts wendt Alina haar ruime ervaring aan om cliënten te voorzien van een second opninion. Alina werkt accuraat en combineert scherpe, inhoudelijke redenaties met het inlevingsvermogen in haar cliënten om hen niet alleen juridisch, maar ook op persoonlijk niveau stabiliteit te bieden.

Naast het personen- en familierecht verleent Alina ook specialistische bijstand op het gebied van het strafrecht.

Alina is ook jeugdrechtadvocaat. Zij staat minderjarigen bij die met politie en justitie in aanraking komen, maar ook minderjarigen die te maken krijgen met een ondertoezichtstelling of (gesloten) uithuisplaatsing.

In oktober 2014 heeft Alina de Opleiding bij het Willem Pompe Instituut afgerond en daardoor is zij lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugrechtadvocaten (VNJA).

Expertise

Familierecht, jeugd(straf)recht en algemeen strafrecht.

Lidmaatschappen

Alina van Vliet is onder andere aangesloten bij:

Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA); en

Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA).