Verdachten in zaak Lou Herst onder voorwaarden vrijgelatenDerde zitting in de zaak Lou Herst achter gesloten deurenMinder jongeren in justitiĆ«le jeugdinrichtingAdvocaten: “Geen onderzoek naar rol Otto bij liquidatie Van der Linde”Opname psychiatrisch ziekenhuis na brandstichtingOpa vrijgesproken van misbruikMogelijk reconstructie in zaak Lou Herst

OM-zitting

De officier van justitie kan bij lichtere strafbare feiten en in geval u meerderjarig bent besluiten dat u in aanmerking komt voor een Taakstrafzitting Openbaar Ministerie (TOM). Deze zitting wordt ook wel OM-zitting of OM-hoorzitting genoemd.

Tijdens deze zitting wordt aan u een voorstel gedaan om strafvervolging te voorkomen. Het voorstel wordt u tijdens een speciale zitting gedaan. Het is een speciale zitting, omdat hierbij geen rechter aanwezig is. Het voorstel kan bijvoorbeeld bestaan uit het aanbieden van een werkstraf, betaling van een geldboete of betaling van een schadevergoeding. Als u op dit aanbod ingaat, hoeft niet meer voor de rechter te verschijnen.

De straf wordt wel geregistreerd in de justitiƫle documentatie (strafblad). Het is daarom verstandig dat u zich tijdens de OM-zitting door een advocaat laat bijstaan. U moet daarvoor wel actie ondernemen, omdat de advocaat niet automatisch van de zitting op de hoogte wordt gesteld.

Heeft u een oproep voor een OM-zitting ontvangen en wenst u bijstand van een advocaat? Neemt u dan contact met ons op, wij begeleiden u graag verder.

Blog

Nominatie voor beste vrouwelijke strafrechtadvocaat Noord-Brabant 2017

#Strafrecht

Met trots kunnen wij zeggen dat Nicola van Vliet wederom dit jaar door journalisten en strafrechtadvocaten samen met twee anderen vrouwelijke strafrechtadvocaten is genomineerd voor beste vrouwelijke strafrechtadvocaat van Noord-Brabant (2017).   Beste Advocaat van Noord-Brabant 2017 Lees meer

Meer blogposts