Koning opent nieuwe rechtbank in BredaSluiting jeugdzorginstelling LievenshoveStrafrechtadvocaten worden steeds belangrijkerDekker overweegt drastische hervorming rechtsbijstandBredanaars beschuldigd van afpersing, vrouwenhandel en filmen minderjarig meisjeMegazaak tegen gokmiljonairs gestartVerdachten in zaak Lou Herst onder voorwaarden vrijgelatenMinder jongeren in justitiële jeugdinrichtingOpname psychiatrisch ziekenhuis na brandstichtingOpa vrijgesproken van misbruik

Ouders

Heeft uw kind hulp van een jeugdrechtadvocaat nodig?

  • Gaat het niet goed met uw kind op school of thuis en ligt er een verzoek gericht aan de kinderrechter om uw kind onder toezicht te stellen van een gecertificeerde instelling of een verzoek om uw kind uit huis te plaatsen?
  • Wordt uw kind verdacht van een strafbaar feit en krijgt uw kind te maken met de politie, justitie, de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Halt of de kinderrechter?
  • Gaan u en uw partner uit elkaar en er moet een regeling komen over omgang of de verblijfplaats, of is uw kind uitgenodigd voor een verhoor bij de kinderrechter?

In deze of andere gevallen kan het wenselijk zijn dat uw kind wordt bijgestaan door een eigen advocaat die gespecialiseerd is in het jeugdrecht en uitsluitend de belangen van uw kind behartigt.

Onze gespecialiseerde, en bij de VNJA (Vereniging voor Nederlandse Jeugdrecht Advocaten) aangesloten, jeugdrechtadvocaten denken graag met u mee.  In het eerste gesprek gaan we samen met u de zaak beoordelen en maken we afspraken over de kosten. Ook wordt met u gesproken over de mogelijkheden van gefinancierde rechtsbijstand (pro deo).

Blog

Informant of belanghebbende in het personen- en familierecht?

#Familierecht #Jeugdrecht

In procedures binnen het personen- en familierecht, met uitzondering van scheidingszaken, is het van belang om te weten welke juridische positie iemand heeft: informant, belanghebbende of helemaal geen juridische partij? Dit heeft te maken met de rechten en plichten die iemand tijdens een procedure heeft.   Belanghebbende Op grond van de wet wordt iemand als […] Lees meer

Blog

Nominatie voor beste vrouwelijke strafrechtadvocaat Noord-Brabant 2017

#Strafrecht

Met trots kunnen wij zeggen dat Nicola van Vliet wederom dit jaar door journalisten en strafrechtadvocaten samen met twee anderen vrouwelijke strafrechtadvocaten is genomineerd voor beste vrouwelijke strafrechtadvocaat van Noord-Brabant (2017).   Beste Advocaat van Noord-Brabant 2017 Lees meer

Meer blogposts