Verdachten in zaak Lou Herst onder voorwaarden vrijgelatenDerde zitting in de zaak Lou Herst achter gesloten deurenMinder jongeren in justitiële jeugdinrichtingAdvocaten: “Geen onderzoek naar rol Otto bij liquidatie Van der Linde”Opname psychiatrisch ziekenhuis na brandstichtingOpa vrijgesproken van misbruikMogelijk reconstructie in zaak Lou Herst

Vermogen

Gemeenschap van goederen

Als echtgenoten voor of tijdens hun huwelijk geen huwelijksvoorwaarden hebben laten opstellen, zijn zij in gemeenschap van goederen gehuwd. In dat geval zijn (bijna) alle goederen en schulden van de echtgenoten gemeenschappelijk, ongeacht of deze voor of tijdens het huwelijk zijn verworven of aangegaan. Indien u gaat scheiden, dient de gemeenschap van goederen bij helfte worden verdeeld, tenzij u in onderling overleg daarover andere afspraken maakt.

Huwelijkse voorwaarden

Het is mogelijk voor of tijdens het huwelijk huwelijksvoorwaarden  (veel mensen spreken van huwelijkse voorwaarden) op te laten stellen. Aan het einde van het huwelijk dient het vermogen dan te worden verdeeld op de wijze zoals u dat in de huwelijksvoorwaarden heeft afgesproken.

In de huwelijksvoorwaarden kan bijvoorbeeld zijn afgesproken dat er geen verdeling plaatsvindt. Ook wel bekend als “koude uitsluiting”. Ook kan zijn afgesproken dat overgespaard inkomen gedurende het huwelijk bijvoorbeeld één keer per jaar dient te worden verrekend.

De afwikkeling van de huwelijksvoorwaarden vraagt specifieke kennis. Laat ons u hierover adviseren.

Blog

Nominatie voor beste vrouwelijke strafrechtadvocaat Noord-Brabant 2017

#Strafrecht

Met trots kunnen wij zeggen dat Nicola van Vliet wederom dit jaar door journalisten en strafrechtadvocaten samen met twee anderen vrouwelijke strafrechtadvocaten is genomineerd voor beste vrouwelijke strafrechtadvocaat van Noord-Brabant (2017).   Beste Advocaat van Noord-Brabant 2017 Lees meer

Meer blogposts